Міносвіти: працевлаштування випускників вишів​ тепер буде під контролем

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Міносвіти: працевлаштування випускників вишів​ тепер буде під контролем
18:08, 03.06.19
версия

Працевлаштування випускників вишів тепер буде під контролем. Це дасть змогу молодим спеціалістам влаштуватись по обраній у вузі спеціальності.

В Україні створять системи моніторингу працевлаштування випускників вишів. Міністерство освіти і науки разом з Пенсійним фондом працюватимуть над створенням системи моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти.

Про це йшлося на засіданні Ради з питань професійної орієнтації населення, що відбулась 3 червня у Києві.

Міністерство освіти повідомило:

Така система дасть можливість відслідковувати успішність подальшого кар’єрного зростання випускників у прив’язці до закладу, який він чи вона завершили, аналізувати перспективи, які надає університет чи профтех, вступникам та роботодавцям.

Також це дасть міністерству більше важливих даних про якість освіти та можливості, які дають заклади, для коригування освітньої політики, додала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона додала, що МОН не може створити таку систему самостійно, оскільки для цього необхідно інтегрувати реєстри, які знаходяться у віддані різних структур.

Лілія Гриневич зазначила:

Основне – це зведення нашої Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібна не лише співпраця, а й зміни до законодавства. МОН вже розробив драфт цих змін, але попереду ще погодження цього документа та прийняття його Верховною Радою України.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівліпроводить реформу національної системи кваліфікації, що дозволить покращити відповідність освіти запитам ринку праці. Зокрема, така реформа допоможе більш точно відстежувати реальну зайнятість та прогнозувати потреби у кадрах, державне замовлення, рівень безробіття залежно від віку, освіти, сектору економіки.

.Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости