Медики створили штучну плаценту

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Медики створили штучну плаценту
13:59, 02.12.18
Голос українською

На даний момент науковці ще не до кінця розуміють як саме створюються плацентарні клітини, як завдяки їм відбувається обмін речовин між матір’ю та зародком і чому ці клітини можуть давати збої. Тож, завдяки штучній плаценті вчені хочуть знайти відповіді на ці питання.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Голос українською.

Біологи Кембриджського університету змогли домогтися створення з стовбурових клітин мініатюрного аналога плацентарної тканини. Фахівці визнають, що вони мають дуже обмеженими даними про принципи роботи плаценти. Багато в чому це пов’язується саме з відсутністю її повноцінних аналогів в лабораторних умовах.

У той час, будь-який збій в тому, як працює цей орган, може представляти загрозу життю не тільки дитини, але і його матері. Все може починатися токсикозом і закінчуватися важкими викиднями.

В плаценті є два типи клітин. Одні створюють особливий бар’єр між кровоносною системою зародка і організмом матері. Інші організовують між ними обмін речовин.

Поки що вчені не знають, як саме виникають ці плацентарні клітини і як збої в їх роботи пов’язані з виникаючими ускладненнями. Відкриття британських біологів допоможе просунутися в цьому напрямку.

Також, завдяки йому, вони намагатимуться зрозуміти, чому частина жінок бувають безплідними, як розвиваються викидні і чому деякі віруси здатні проникати через плаценту.

Нагадаємо, вчені знайшли ген, який дозволить клонувати кінцівки.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости