Литва замінить радянські вертольоти Мі-8 американськими Black Hawk

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Литва замінить радянські вертольоти Мі-8 американськими Black Hawk
15:30, 19.10.19
РИА Новости

Міністерство оборони Литви має намір закупити шість універсальних вертольотів UH-60M Black Hawk у США на суму близько 300 мільйонів євро для заміни радянських вертольотів Мі-8

"Керівництво міністерства національної оборони прийняло рішення утилізувати вертольоти Мі-8 радянського виробництва і почати переговори про закупівлю нових вертольотів. Нові службові вертольоти планується використовувати для пошуково-рятувальних операцій і для виконання завдань збройних сил Литви і бойової групи батальйону посиленого передового присутності НАТО в Литві" , - цитує міністерство оборони РІА Новини.

За словами глави відомства Раймундаса Каробліса, американські вертольоти знадобилися Литві тому, що термін експлуатації Мі-8 скоро закінчиться. Крім цього, радянські машини вимагають постійного обслуговування, яке є досить дорогим і складним через необхідність поставок запасних частин з Росії.

Переговори про закупівлю з американською стороною почнуться найближчим часом, підписати договір планують до кінця 2020 року, відзначається в заяві. Очікується, що перші вертольоти будуть доставлені в Литву до кінця 2024 року. Як зазначив Каробліс, Литва має намір також придбати запчастини і все необхідне обладнання.

Крім цього, в заяві підкреслюється, що США можуть надати додаткову фінансову підтримку країні через різні фонди сприяння безпеці.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости