Криворізькі шахтарі пояснили, чому влаштували підземний протест

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Криворізькі шахтарі пояснили, чому влаштували підземний протест
14:42, 07.05.17
Соціальний рух

Цього тижня шахтарі чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату після закінчення зміни відмовились підніматись на поверхню та розпочали під землею збори робочого колективу.

Як пояснили активістам "Соціального руху" представники Незалежної профспілки гірників України, вони поставили вимоги про підвищення зарплат до еквіваленту 2012 року, тобто в 1000 доларів.

"Робота шахти не зупинялась. Люди просто залишались під землею з однією вимогою - щоб до них приїхала дирекція. Якщо б вони виїхали на поверхню, то дирекція розмовляла б тоді в іншому тоні", - каже машиністка шахти "Тернівська" Алла Латнер.

Крім того, за словами голови перинної профспілкової організації НПГУ на шахті "Суха балка" Сергія Барабашука, до протесту КЗРК також можуть приєднатись шахти Євразу.

"Колектив також вимагає достойної оплати праці та солідарний з нашими братами з КЗРК. Вони повідомили, що якщо їх не почують, то будуть діти жорстко", - розповів профспілковець.

Шахтарі також розповіли про тиск дирекції та заяви про те, що акція протесту була організована Росією. Втім, завдяки стійкості протестувальників адміністрація перейшла від спроб дискредитації до переговорів та наразі обіцяє підвищення зарплат у 50%.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости