Команда "Зе": ми анулюємо борг ФОПів державі на 7,4 млрд грн за ЄСВ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Команда "Зе": ми анулюємо борг ФОПів державі на 7,4 млрд грн за ЄСВ
13:05, 09.05.19
Громадське

Данило Гетманцев, з команди Зеленського повідомив, що вони спишуть борги з ЄСВ для фізичних осіб-підприємців. Це стосується тих, хто не сплачує їх із-за припинення діяльності.

Мова йде про списання боргів з ЄСВ, що накопичилися у так званих «сплячих» ФОПів, тобто тих підприємців, які працювали сезонно або тимчасово не здійснювали господарської діяльності, проте яким нараховували борги з ЄСВ.

Він сказав:

Спочатку планується публічне обговорення, врахування зауважень, а надалі внесення у Верховну Раду в якості законодавчої ініціативи президента.

Зазначимо, що у 2016 році набули чинності нові правила сплати ЄСВ малими підприємцями ФОПами: цей збір необхідно було сплачувати постійно, навіть у разі, якщо підприємець не здійснював господарської діяльності (наприклад, працював сезонно). Це призвело до масового закриття ФОПів по всій Україні. У команді Зеленського вважають, що частина сезонних чи «сплячих» ФОПів тоді не встигла закритися, через що у них накопичилися борги перед державою.

Гетманцев наголосив:

Є багато людей, які реально не здійснювати діяльності. Є ті, хто реєстрував ФОПи ще у 2014-15 роках і забув про них, їм весь час ніхто нічого не казав, а зараз, після трьох років, коли вже минають терміни давності за цими нарахуваннями, про них згадують та відправляють податкові повідомлення. І реально нічого зробити не можливо, бо дійсно по закону вони мають платити.

Раніше Гетманцев розкритикував рішення уряду знизити ставку до 22%.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости