Коломойський проти України: справу про 9,2 млрд гривень відклали

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Коломойський проти України: справу про 9,2 млрд гривень відклали
13:20, 01.06.19
Економічна правда

Коломойський не бажає віддавати борги по кредитам НБУ. Суд по справі 9,2 млрд гривень відклали. Тепер олігарх намагається заблокувати позиви проти нього в Швейцарії.

Господарський суд Києва переніс на 7 червня розгляд справи про визнання недійсними п’яти кредитних договорів рефінансування і договорів особистої поруки Ігоря Коломойського за цими договорами.

Суд мотивував таке рішення тим, що НБУ має надати додаткові документи у цій справі.

20 травня суддя Господарського суду Києва Вадим Босий прийняв рішення перенести суд на 31 травня про визнання недійсними п'яти кредитних договорів рефінансування, за якими Нацбанк України видав ПриватБанку 9,2 млрд грн і особистих порук за ними Ігоря Коломойського.

У НБУ повідомили, що суд витребував у НБУ документи за 15 років діяльності.

При цьому суддею Босим було відмовлено в задоволенні клопотання НБУ про закриття провадження у справі за зловживання Коломойським своїми процесуальними правами, які полягають у зверненні з завідомо неправдивим позовом, який не має мети захисту порушеного права.

Крім того, суддею навіть не була розглянута заява Приватбанку про роз'яснення свого рішення про об'єднання п'яти самостійних позовів, які пов'язані спільними доказами, в одне провадження.

Раніше повідомлялося, що суддя Босий фактично виступив за Коломойського, об'єднавши всі справи в одну, всупереч відсутності зв'язку між ними і в порушення Господарсько-процесуального кодексу України.

Юристи кажуть, що цією справою Коломойський вирішив підстрахувати рішення Печерського суду Києва від 20 квітня, яким були розірвані договори його особистих порук за відповідним рефінансуванням, отриманим до націоналізації ПриватБанку. НБУ на підставі особистої поруки Коломойського також подав позов у Женевський суд, вимагаючи повернути борги.

Суддя Вадим Босий був переведений указом президента-утікача Віктора Януковича з Госпсуду Полтавської області на посаду судді київського госпсуду. Босий відомий тим, що приймає рішення не на користь кредиторів, про що свідчить рішення стягнути з Ощадбанку 130 млн грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 16 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації Приватбанку.

31 травня Національний банк заявив, що екс-акціонер "Приватбанку" Ігор Коломойський намагається через український суд заблокувати позив в Швейцарії у справі "Привату".

Одночасно відомо, що в США відкрито проти одіозного олігарха справу про ухиляння від податків.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости