Кияни вимагають заборонити нічні польоти в аеропорту «Жуляни»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Кияни вимагають заборонити нічні польоти в аеропорту «Жуляни»
14:42, 08.09.18
Соцпортал

Про це йдеться у відповідному зверненні, яке зареєстроване на сервісі електронних петицій Київської міської ради.

Зазначається, що аеропорт розташований, фактично у житловій зоні, і літаки, що пролітають вночі над будинками, створюють дискомфорт для їх мешканців, - повідомляє Соцпортал.

Аеропорт Жуляни обслуговує велику кількість рейсів, що робить проживання у зоні транспортного коридору небезпечним і нестерпним. Спочатку аеропорт був побудований за околицями міста, а тепер житловий сектор оточує його з усіх сторін.

- Шум негативно впливає на нервову систему, може спричинити серцево-судинні захворювання, виразкову хворобу, порушення обмінних процесів. Медики відзначають особливо несприятливу дію навіть незначних за рівнем шумів у години відпочинку і, передовсім, сну, коли найбільш повно повинні відновлюватись сили людини. Літаки пролітають над житловими будинками, дитячими садочками, школами. Не можливо звикнути до шуму, особливо того, що здіймає Boeing. В Європейських країнах діють норми на шумове забруднення. Необхідно заборонити нічні польоти, а особливо експлуатацю літаків, які створюють шум, що перевищує шумові норми, - йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, користуватися літаками можуть собі дозволити лише 10% українців.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости