Киян попередили про смог через спеку

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Киян попередили про смог через спеку
09:45, 04.08.17
Прес-служба КМДА

До кінця тижня у столиці може спостерігатися метеорологічна димка.

Про це повідомляє КМДА.

"У Києві спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічній димці)", - йдеться в повідомленні.

Причинами смогу є спекотна погода та високий рівень забруднення.

За даними Головного управління Держпродспоживслужби столиці, підвищений рівень забруднення повітря спостерігається у місцях найбільшого скупчення автотранспорту – на великих автомагістралях міста.

КК "Київавтодор" відзначає, що здійснює полив доріг у посиленому режимі.

Лікарі радять у такий період обмежити перебування на сонці, особливо з 11:00 до 17:00, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі, обмежити поїздки.

"Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. За можливості, використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря", - радять медики.

При виході на вулицю рекомендують одягати легкий одяг з натуральних тканин світлого забарвлення, бажано, щоб воріт одягу не був тугим.

"На вулиці обов’язково потрібно користуватися головним убором (капелюх, панама, хустка і т.п.), сонцезахисними окулярами, парасольками", - йдеться в повідомленні.

Упродовж дня рекомендується за можливості прийняти душ з прохолодною водою, пити багато рідини – води, чаю, морсу, молочнокислих напоїв з низьким вмістом жиру, відварів із сухофруктів, вітамінізованих напоїв.

Як повідомляв Соцпортал, у Києві вже зафіксували температурний рекорд.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости