Кандидат-кондитер роздавав перед виборами людям з інвалідністю тістечка

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Кандидат-кондитер роздавав перед виборами людям з інвалідністю тістечка
13:34, 21.07.19

В 208-му виборчому окрузі на Чернігівщині напередодні голосування деякі виборці отримали солодощі від одного із кандидатів.

Як повідомляє Комітет виборців України,мешканці Бахмацького району, які у списку виборців відмічені, як НСП (не можуть самостійно пересуватися), у п'ятницю отримали по коробці заварних тістечок і листівку із тексом: "Костянтин Бровченко чесно про себе".

За даними місцевих ЗМІ кандидат має відношення до кондитерського бізнесу. За оцінкою спостерігачів у магазинах вартість відповідних тістечок складає від 85 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 160 Кримінального Кодексу України пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Під неправомірною вигодою слід розуміти кошти чи інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи, вартість яких перевищує три відсотки розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, які пропонують, обіцяють, надають чи одержують без законних на те підстав. Тобто, станом на 1 липня 2019 року ця сума складає 58 грн.

Всі новини про вибори 2019 в Україні читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости