Кафедральним собором Української помісної церкви стане Михайлівський Золотоверхий собор

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Кафедральним собором Української помісної церкви стане Михайлівський Золотоверхий собор
13:56, 16.12.18
УНН

У Володимирському соборі буде завершувати свої богослужіння патріарх Філарет, який віднині є духовним наставником Української помісної церкви.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на УНН.

Діючим кафедральним собором єдиної Помісної автокефальної Православної церкви України буде Михайлівський Золотоверхий собор. Про це після першого Богослужіння в якості Предстоятеля сказав журналістам митрополит Київський і всієї України, Блаженніший Епіфаній.

- Ми прагнемо, щоб кафедральним собором єдиної української православної церкви був древній храм київських митрополитів - Софія Київська. Але ми розуміємо, наскільки ця пам’ятка є дорогою для нашого українського народу, - сказав він.

За словами Предстоятеля, церква самостійно не зможе опікуватись цією величною пам’яткою. Крім того, додав він,там кожного дня звершуються богослужіння в храмі Теплої Софії.

- В самому храмі Софії будуть звершуватись богослужіння в дні великих християнських свят та в дні великих історичних свят для українського народу. Діючим кафедральним собором буде саме Михайлівський Золотоверхий собор, бо у Володимирському кафедральному соборі буде і надалі звершувати своє служіння святіший патріарх Філарет, - сказав Епіфаній.

Він додав, що віднині Філарет є почесно діючим духовним наставником єдиної Помісної української православної церкви.

Нагадаємо, митрополитом Київським обрали Епіфанія.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости