​Кабмін виділив 2,2 мільярда на зарплати вчителям

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Кабмін виділив 2,2 мільярда на зарплати вчителям
14:45, 13.02.20
Марія Гриневич

Уряд направив 2,2 млрд гривень на зарплати вчителям, а також 3,5 млрд гривень на розвиток шкіл.

Кабінет міністр засіданні в середу, 12 лютого, вирішив направити 2,2 млрд грн на зарплати вчителям. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти.

Зазначається, що виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися з розрахунку реальної кількості учнів, а не за минулорічними даними.

- Гроші, які ми зараз "докинули" на місця, не вплинуть на ставку або обов'язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність і премії, - зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

За даними МОН, завдяки цим коштам: бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн; районні бюджети збільшаться на 588,4 млн; бюджети об'єднаних територіальних громад збільшаться на 712,3 млн.

- Це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада досі виплачувала всі надбавки і премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом з тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників, - додала міністр.

Також Кабінет міністрів надав субвенцію в 3,5 млрд грн на розвиток шкіл. Як очікує Новосад, ця програма і призначені для неї кошти допоможуть школам стати більш безпечними та комфортними для учнів і їхніх батьків, вчителів та адміністрацій шкіл.

- Ремонт або завершення будівництва, закупівля обладнання і створення навчальних кабінетів, оновлення інтер'єрів в шкільних приміщеннях - ось можливості, які надає ця субвенція школам. Цього року вона становить 3,5 млрд грн, і наше завдання щорічно збільшувати її обсяг, - зазначила Новосад.

Всі новини про ринок праці читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости