​Холодний смаколик на сніданок збадьорить мозок упродовж дня, – дослідження

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Холодний смаколик на сніданок збадьорить мозок упродовж дня, – дослідження
08:51, 05.08.19

«Правильна» їжа на сніданок – запорука того, що мозок працюватиме набагато краще упродовж дня.

Про це з посиланням на The Independent пише Lady.online.ua.

Японський вчений Ешіхіко Кога (Yoshihiko Koga) та його колеги з університету Кіорін (Kyorin University) у Токіо провели експеримент, під час якого учасники розпочинали свій день із сніданку, до якого входило морозиво. Після цього дослідники за допомогою тестів визначали стан пам’яті, реакції та інших їхніх здібностей.

Учені встановили, що ті, хто їв морозиво, мали набагато кращу реакцію, краще сприймали інформацію, аніж ті, хто не снідав цим продуктом.

Виявилося, що морозиво на сніданок викликало посилення альфа-хвиль в головному мозку. Дослідники припустили, що холодне морозиво просто виводить мозок людини зі стану сну, змушуючи «здригнутися». Тобто річ не в самому продукті, а в його температурі.

Дослідники влаштували подібний експеримент, коли сніданок пропонувалося починати не з морозива, а зі склянки холодної води. У піддослідних спостерігалося певне покращення мозкових функцій, але вони не були настільки яскраво виражені, як після споживання морозива.

Японські вчені наразі не мають чіткої відповіді, чому цей солодкий продукт стимулює роботу головного мозку. Також іще не вдалося з’ясувати, чи слід споживати якесь певне морозимо, а чи попередні висновки стосуються будь-якого виду холодного смаколика.

Про секрети здоров'я і молодості читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі

Звичка пити сік на сніданок може провокувати діабет

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости