Хмарочоси із дерева. У світі заявляють по їх масове будівництво

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Хмарочоси із дерева. У світі заявляють по їх масове будівництво
18:00, 28.07.19
The Guardian

За місяць у канадському Ванкувері добудують найвищу дерев’яну будівлю в світі в рамках проекту з масового будівництва дерев’яних хмарочосів

Про це інформує The Guardian.

“Канадські міста опановують нові висоти, зводячи дерев’яні хмарочоси”, – йдеться у повідомленні.

В Канаді, у Британській Колумбії подвоїли допустимі межі висоти для будівель з дерева. Причиною такого рішення стали великі запаси деревини в Канаді, що становлять понад 300 мільйонів гектарів. Зважаючи на це, канадські архітектори, лісники та інженери вирішили будувати у Ванкувері дерев’яні хмарочоси.

За словами авторів проекту, на будівництво дерев’яних висоток витрачається менше коштів, ніж на співмірну за висотою залізобетонну конструкцію.

Будівництво з дерева не чинить шкідливого впливу на навколишнє середовище. Наразі канадський уряд подвоїв допустимі межі висоти для дерев’яних будівель до дванадцяти, тоді як при будівництві Brock-Commons влада зробила виняток для раніше чинних правил.

Наразі у Ванкувері вже будується 40-поверхова будівля “Canada Earth-Tower”, яка стане найвищою дерев’яною спорудою світу. На сьогодні в Канаді вже збудовано щонайменше п’ять сотень дерев’яних будівель середньої висоти.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Ще цікавого. Всі приколи дня читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости