Харчування українських військових обійдеться у 200 мільйонів гривень

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Харчування українських військових обійдеться у 200 мільйонів гривень
20:09, 17.01.19
Експрес-онлайн

Серед продуктів, які постачатимуться на кухні української армії фігурують крупи, м’ясо, ковбасні вироби, різні консерви, молоко, яйця і навіть халва.

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на Експрес-онлайн.

Міністерство оборони України підписало угоду на послуги з харчування особового складу військових частин Збройних Сил України.

Йдеться про військових, які працюють у стаціонарних та польових умовах у зонах відповідальності оперативних командувань за місцем постійної дислокації.

За право продавати продукти харчування Міноборони змагалися 5 фірм. Проте замовник обрав найдорожчу пропозицію. Усі решта відхили через невідповідність тендерної документації. Тож у конкурсі, який проводили у системі ProZorro, перемогло ТОВ "Преміум Фінанс Груп".

Спочатку ця фірма виставила рахунок за свої послуги на сумумайже 192 мільйони. Та при підписанні угоди ціну було знижено до 166 мільйонів 220 тисяч 809 гривень. Дивно, але хоча основним видом діяльності цього ТОВ є постачання готових страв, ліцензія їм видана на туроператорську діяльність.

Протягом року переможець торгів має постачати Міноборони харчові продукти, які передбачено використовувати для потреб Збройних Сил України.

Серед довгого переліку - хліб, булочні вироби, печиво, вафлі, сухарі армійські, крупи, горох, квасоля, безалкогольні напої, консерви, макаронні вироби, м"ясо, язик, серця, печінка, ковбаси, риба, сири, молоко та яйця. А ще ірис, мармелад, халва та інше.

Нагадаємо, Укрзалізниця купувала запчастини за завищеними цінами.

.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости