Гриневич: В Україні не закриватимуть школи з мовами національних меншин

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Гриневич: В Україні не закриватимуть школи з мовами національних меншин
20:55, 27.09.17
Еспресо.TV

Твердження про те, що після прийняття нового закону про освіту Міносвіти припинятиме роботу шкіл, де навчання ведеться мовами нацменшин, не відповідає дійсності.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич після зустрічі зі своїм румунським колегою Мар'яном Попом, передає Еспресо.TV.

-Під час зустрічі були розвіяні міфи, які виникли стосовно нового закону. Зокрема, міф щодо того, що ми будемо закривати школи, де навчання ведеться мовами національних меншин. Сьогодні в Україні функціонує 75 загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням румунською мовою. І, крім того, 20 - з навчанням румунською та українською мовою. Всі ці заклади будуть продовжувати працювати,

- пояснила міністр.

На її думку, якщо міністр освіти Румунії донесе цю інформацію до свого керівництва в уряді та до міністерства закордонних справ своєї країни, тоді позиція румунської сторони "може змінитися".

За словами Гриневич, окрім роз'яснювальної роботи з представниками урядів сусідніх з Україною країн, вона також спілкуватиметься з очільниками Євросоюзу.

Як повідомляв Соцпортал, на Київщині відкриють школу, як у Фінляндії.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости