«Гліцинія» пішла з молотка: продали улюблену дачу Брежнєва

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. «Гліцинія» пішла з молотка: продали улюблену дачу Брежнєва
17:45, 10.08.19
Газета.RU

Улюблену дачу Брежнєва в Криму продали за 1,2 млрд рублів

Басейн, тенісні корти, парк, розбитий ще при Романових - такою колись була улюблена дача Леоніда Брежнєва в Криму. Нещодавно вона пішла з молотка - її продали юридичній особі, якій саме, окупаційна влада не розголошує. Дачу продали за 1,2 млрд рублів.

Про продаж маєтку повідомляє Газета.RU

У Криму продано пансіонат, в якому за радянських часів розташовувалися дачі державних керівників, повідомила ЗМІ міністр майнових і земельних відносин Республіки Крим Анна Анюхіна. Вона уточнила, що сталося це близько місяця тому. Ціна угоди склала 1,2 млрд рублів, а покупцем стала російська юрособа - однак яка саме компанія придбала пансіонат, Анохіна не сказала.

Про те, що пансіонат, в якому відпочивали радянські генсеки, виставлений на продаж, стало відомо в березні поточного року від спікера Держради РК Володимира Константинова. Він повідомив, що продати пансіонат запропонувало кримське міністерство майнових і земельних відносин.

«Гліцинія» розташована в селищі Нижня Ореанда по сусідству з Лівадійським палацом-музеєм. Новий власник купив разом з номерами столову на 100 місць, критий басейн, власний пляж, що розтягнувся на 700 м - з кабінками для перевдягання, парасолями і шезлонгами. А ще - спортивний майданчик, тенісний корт, сауни, баню, тренажерний зал, більярдну і медичне обладнання для оздоровчих процедур.

«Гліцинія» була збудована в 1955 році за указом Микити Хрущова на землях, що належали до революції імператорської сім'ї. У XIX столітті тут, в маєтку Романових, був розбитий парк, де можна знайти близько 100 рослин, занесених до «Червоної книги». На території парку є церква - храм Покрови Пресвятої Богородиці.

Хоча відпочивали тут багато радянських генсеків, найбільше це місце любив Леонід Брежнєв, цінував м'який кримський клімат. При Хрущові тут було 14 кімнат, парадна їдальня, банкетний зал, камінний зал і лоджія на другому поверсі, але саме за Брежнєва спорудили критий плавальний басейн з підігрівом, тенісні корти і спортзал.

Останні новини Криму читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости