Future Business Forum 2017: Міжнародні стандарти сталого розвитку приходять в Україну

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Future Business Forum 2017: Міжнародні стандарти сталого розвитку приходять в Україну
11:38, 06.12.17

Підприємці, власники бізнесу, топ-менеджери корпорацій, представники влади і недержавного сектору взяли участь у Future Business Forum 2017 – бізнес-форумі для тих, хто усвідомлює свою соціальну відповідальність і прагне інтегрувати у свій бізнес принципи сталого розвитку.

Захід пройшов 30 листопада 2017 року в Києві, у просторі «Всі. Свої Локація». Його ініціатором виступила Мережа Глобального Договору ООН в Україні, організатори – European Profiles S.A. Ukraine, Соціальний консалтинг «Параграф» за підтримки Платформи зростання зеленої економіки.

Протягом дня учасники форуму мали можливість поспілкуватися із вражаючими спікерами. На панельних дискусіях, обговореннях та презентаціях виступили 33 провідні експерти у сфері систематизації бізнесу та впровадження інновацій.

Відкрила форум панельна дискусія «Глобальні цілі. Локальний бізнес», яка закцентувала увагу на інноваціях, завдяки яким локальний бізнес може грати безпосередню роль у реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР). Про те, як використовувати нові можливості впливу на трансформацію світового приватного сектора, які міжнародні компанії є прикладом прозорого бізнесу, як розпочати відповідальний бізнес в Україні, разом із учасниками розмірковували керівник Мережі Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, радник директора ПРООН в Україні з питань ЦСР Софія Авдейчикова, президент компанії IMMER Group Ірина Мірошник, співзасновник спільноти «Бізнес Молодість Україна» Євген Василенко, експерт з питань КСВ компанії EPAM Ukraine Азіза Хамідова, засновник компанії Olerom Ольга Редзюк.

Наступний блок розкривав тему організаційної культури та менеджменту. Його головними героями стали Давид Арахамія, співзасновник і керівник TemplateMonster, Петро Синегуб, засновник Бизнес-академии 4SMART та власник ГК «Мир Весов», Ваче Давтян, засновник компанії «Промкабель-електрика» та директор Visotsky Consulting Kiev Катерина Балановська. Вони говорили про те, як знайти власний шлях у створенні унікальної організаційної системи та розбудувати максимально ефективні підходи до управління, як малому бізнесу конкурувати з великими корпораціями, які стратегії у розвитку малого та середнього бізнесу будуть актуальні у майбутньому. Значну увагу приділили спікери темі корпоративної культури – як «правильно» винаймати співробітників, які методи мотивації та організації роботи команди сьогодні найбільш актуальні, що таке «культура щастя» тощо.

«Стійке управління ланцюгами поставок» – панель, покликана показати підприємцям, як розширювати свої можливості, стимулювати зростання, впроваджувати інновації, знижувати потенційні ризики завдяки стійким ланцюгам поставок. Що має постати в основі стійкого ланцюга поставок та відповідальних закупівель, і як це впливає на компанію? Як своєчасно та гнучко реагування на різноманітні зміни середовища? Як забезпечити стратегічний та довгостроковий потенціал зростання за допомогою інновації у ланцюзі поставок? Про це та багато іншого учасникам розповіли менеджер корпоративних комунікацій Phillip Morris Ukraine Олексій Калініченко, керівник департаменту закупівель ДТЕК Андрій Чеботарьов, керівники компанії C&C Global – директор Олександр Браун та управляючий партнер Олександр Поволоцький, а також генеральний продюсер компанії Art Nation Едуард Ахрамович.

Наступна плеяда експертів, до якої увійшли засновник FGK Financial Group Сергій Позняк, інвестиційний директор Horizon Capital Дмитро Бородай, партнер і віце-президент HighCastle Уляна Штибель, управляючий партнер Blockchainlab.me Станіслав Под’ячев, директор компанії UBTower Олександр Дойніков та радник члена правління АО «ТАСКОМБАНК» з розвитку малого та середнього бізнесу Андрій Кудинив, присвятила свої доповіді темі інвестицій для сталого бізнесу. Вони розкрили основні принципи відповідального інвестування – через взаємозв’язок між екологічними та соціальними питаннями, корпоративним управлінням та інвестиційною практикою. Якщо у когось із учасники були питання, як позбутися ризиків при розміщенні грошових коштів, як завдяки інвестуванню відкрити нові ринки та залучити нові групи клієнтів, як розробити ефективний механізм планування та реалізації інвестиційних проектів – у ході дискусії вони отримали на них вичерпні відповіді.

«Зелена модернізація економіки» – таку назву мала дискусія, присвячена вдосконаленню сучасної економіки з урахуванням екологічних аспектів, підвищення енергоефективності та зниження залежності від імпортних енергоносіїв. Чому настільки актуальна у сучасному світі політика енергозбереження, а економія ресурсів підвищує репутацію? Що таке greencubator і як він працює з малим бізнесом? Як у рамках власного підприємства замкнути цикл проектування, виробництва, споживання та управління відходами? Ці та багато інших «зелених» питань висвітлювали директор Інституту зеленої економіки В’ячеслав Потапенко, директор департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олександр Черних, керівник департаменту з екологічної безпеки ДТЕК Ірина Вербицька, керівник проектів корпоративного партнерства компанії «Астарта-Київ» Лілія Марачканець, співзасновник мережі greencubator, голова енергетичного комітету UVCA Роман Зінченко та керівник відділу комунікацій IDS Borjomi Ukraine Марина Соловйова. У рамках цієї панелі учасники отримали унікальну можливість особисто поспілкуватися з представниками GIZ – німецької організації із розбудови міжнародного співробітництва для сталого розвитку.

Останній дискусійний блок називався «Інновації та управління змінами для бізнесу» і пройшов під гаслом «Майбутнє вже настало!». Він був присвячений інноваційним бізнес-моделям, технологічним та організаційним рішенням, системам передачі знаній у компаніях майбутнього, інсайдам сучасного відповідального бізнесу. Під керівництвом спікерів учасники форуму знаходили відповіді на питання, як знайти власну інновацію, як змінюються бізнес-моделі під впливом часу, як знаходити і впроваджувати маркетингові інновації, як сформувати менеджмент нового покоління, як завжди бути в курсі змін сучасного бізнес-середовища. А спікерами цієї панелі виступили співзасновник Reactor.ua, Tradehub.ua, Tradebot.pro, Blackbox.ua Євген Саранцов, методолог і фасилітатор Анна Валенса, Володимир Величко – партнер у Balkin&Velychko, директор з розвитку бізнеса European Profiles S.A. Ukraine Тетяна Гончаренко та Олександр Дойніков, партнер у компанії Viteo.

Завершився форум презентацією меморандуму державних компаній про дотримання принципів Глобального Договору ООН. Документ представили Ростислав Курінько від «Укрзалізниці» та Данило Лавринов від компанії «Енергоатом».

Форум пройшов у дружній атмосфері співробітництва та обміну досвідом. Кожна доповідь супроводжувалася обговоренням, завдяки чому учасники форуму отримали практичні знання і навички. Невід’ємною частиною заходу став нетворкінг, пошук нових партнерів та бізнес-можливостей.

Тетяна Сахарук, керівник Мережі Глобального договору ООН в Україні: «Основна мета заходів Глобального договору ООН в Україні – створити та розвинути рух свідомих компаній із впровадження Цілей сталого розвитку. Зробити цей рух популярним. Ми готові до партнерства з будь-якими організаціями та компаніями, що впроваджують ЦСР у свою діяльність. У межах FUTURE Business Forum ми намагалися на реальних вітчизняних прикладах показати, як розбудова прозорого бізнесу – що опікується екологічними питаннями, працює з дотриманням прав людини, забезпечує нормальні трудові відносини – впливає на його сталість, та які врешті-решт дивіденди це приносить власникові».

Культурний партнер форуму – фонд F.a.c.e Foundation – представив у рамках заходу роботи німецького художника Маркуса Хоффмана та українського митця Богдана Томашевского, присвячені актуальним проблемам екології та захисту прав людини. Окрасою локації стали роботи відомої української художниці Віти Кравчук з циклу «Стихії життя», надані галереєю Business Gallery Ukraine.

Організатори FUTURE business forum висловлюють щиру подяку партнерам – DESK.ua, ТМ «Моршинська», UBTower, iHUB, IMMER Group, Re;Actor, Work,ua, компанії «Енергоатом», культурному партнеру F.a.c.e Foundation, медіа-партнерам – Національній платформі малого та середнього бізнесу, інтернет-виданням РБК-Україна, LuckyUkraine, Бізнес.ua, Delo.ua, Фокус.ua, Соцпортал, телеканалу «RTI», агенції Lookit, Європейській Бізнес Асоціації, Міжнародному інституту бізнесу, Клубу ділових людей, Спілці українських підприємців, організації Business Incubator Group Ukraine, компанії Empire State Capital, Асоціації корпоративних медіа України та всім, завдяки кому цей форум відбувся і відкрив нові шляхи для розвитку сотням українських підприємців.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости