Французька фірма заплатить за смерть співробітника, який помер від сексу у відрядженні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Французька фірма заплатить за смерть співробітника, який помер від сексу у відрядженні
21:40, 11.09.19
ВВС

Французької компанії доведеться заплатити родині співробітника, у якого в службовому відрядженні зупинилося серце під час сексу з незнайомкою

Суд в Парижі визнав те, що трапилося нещасним випадком на виробництві, а значить, рідним покійного призначена компенсація від роботодавця.

Про це пише ВВС

Компанія намагалася довести, що працівник не був на роботі, коли вирішив провести час з жінкою, яку він вперше зустрів.

Але, як підтвердив суддя, за французькими законами, відповідальність за будь-які травми і нещасні випадки під час робочої поїздки лежать на роботодавцеві.

Історія ця тягнеться з 2013 року. Чоловік, відомий як Ксавьє X, працював інженером в компанії TSO, що займається сервісним обслуговуванням залізниць і має офіс недалеко від Парижа.

У 2013 році він помер у відрядженні в результаті "позашлюбного зв'язку з абсолютно незнайомою людиною", як назвали подію в компанії TSO.

Державна страхова компанія порахувала смерть Ксав'є Х нещасним випадком на робочому місці, а це означало, що компенсацію повинен виплатити роботодавець.

Страховики вказували, що у відрядженні компанія несе відповідальність за свого співробітника, навіть якщо він в цей момент не працює, а займається звичайними побутовими справами.

Страхова компанія заявила, що секс у відрядженні якраз і є пересічним побутовим заняттям - таким же, як душ або вечеря. Компанія TSO обурилася цим рішенням і оскаржила його в суді.

Але апеляційний суд в Парижі встав на сторону страховиків.

"Під час відрядження співробітнику гарантовано соціальний захист на весь його період, незалежно від обставин", - уклав суд.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости