Фінська художниця в'яже крючком повнорозмірні копії знайомих

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Фінська художниця в'яже крючком повнорозмірні копії знайомих
20:00, 28.07.19
Соцпортал

Жінка займається тим, що вив'язує мешканців свого містечка

Фінська художниця Ліса Хіетанен, яка живе в селі Хямеенкюре в'яже гачком точні повнорозмірні копії своїх сусідів і знайомих, тварин і предметів інтер'єру. Люди приходять до неї позувати, а потім фотографуються зі своїми двійниками на виставках Хіетанен. Вона не тільки домагається портретної схожості, а й детально відтворює одяг і взуття, яку носить герой.

«Ця техніка стала для мене способом мислення. Вона безперервна, тривала і дозволяє твору самому формувати свій характер, - ділиться Ліса з відвідувачами свого сайту. - Зараз я працюю над проектом «Городяни», який складається з зображень моїх сусідів в Хямеенкюре. Я вивчаю сутність знайомства і загального досвіду. Я щодня бачу одних і тих же людей на вулицях, і наш з ними світ уміщається в маленьке містечко. Я відображаю даний через своє сприйняття оточення, але разом з тим я підкреслюю щось спільне для нас усіх».

Першим твором художниці в незвичній техніці була скульптура Pirkko, яка зображала вчительку початкових класів. За словами Хіетанен, вона вирішила зробити в'язану фігуру, так як «техніка ідеально підходила для цього персонажа». Потім Хіетанен зробила в'язаних двійників свого брата і інших знайомих, однак на людях не зупинилася: в її в'язаному світі є порцелянова тарілка з пирогом, пакет з продуктами, тільки що принесений з магазину, а також ціла кімната - туалет з в'язаним унітазом, раковиною, кахлем і кошиком зі сміттям.

Роздивитися роботи Ліси можна тут.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Ще цікавого. Всі приколи дня читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости