Електроенергія для промспоживачів дешевшає - Герус

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Електроенергія для промспоживачів дешевшає - Герус
21:20, 04.11.19
Соцпортал

Новий тариф буде нижче, ніж був до введення нової моделі ринку

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус заявив, що в жовтні і листопаді для всіх непобутових споживачів в об’єднаній енергетичній системі України знизять тарифи на електроенергію.

За словами Геруса, новий тариф буде нижче, ніж був до введення нової моделі ринку, і зменшиться на 40-45 копійок, або на 15% -17% в порівнянні з липнем.

Середньозважена біржова ціна електроенергії в жовтні знизилася на 7 копійок в порівнянні з вереснем і на 13 копійок в порівнянні з серпнем, склавши 1,53 грн/кВт-год. Зараз ціна е\е на біржі (на ринку «на добу вперед») продовжує знижуватися і становить 1,35/кВт-год, це на 25 копійок, або на 16% менше, ніж в серпні.

Відзначимо, що імпорт е\е з РФ і Білорусі в жовтні здійснювався виключно за моделлю «на добу вперед», а за двосторонніми договорами поставок не було. В останній тиждень жовтня імпортери стали зазнавати збитків, тому деякі компанії в листопаді припинили закуповувати енергію за кордоном.

Герус добавілл, що ціна на газ для населення в жовтні знизилася майже на 5%, а за останні 7 місяців загальне зниження вартості газу для населення склало майже 35%.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости