Експерти б'ють на сполох через "жалюгідну" ситуацію з експортом вітчизняних яблук

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Експерти б'ють на сполох через "жалюгідну" ситуацію з експортом вітчизняних яблук
23:55, 10.11.18
agroreview.com

У жовтні з України було експортовано всього 2,2 тис.тонн яблук. Це на 42% менше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це інформує Соцпортал, посилаючись на agroreview.

- Жалюгідна ситуація з експортом яблука з України є наслідком недооцінки виробниками реальних ринкових загроз, про які ми попереджали ще з другої половини 2017 року. Навіть в 2018 році багато виробників могли адаптувати технології для вирощування яблука, яке б могло "доплисти" до Азії, але не зробили цього, в надії, що "якось воно само продасться", – пояснює Андрій Ярмак, керівник проекту розвитку українського експорту і економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

За його словами, крім застарілих сортів і технологій, проблемою українських садівників є також величезна взаємна недовіра. Це, в свою чергу, призводить до відсутності кооперації між ними, нерозуміння важливості інвестицій в маркетинг, а також в системний експорт продукції.

Відтак невеликі українські господарства не можуть продати яблуко гарної якості і перспективних сортів навіть по 2,5 грн / кг (менше 10 центів США), в той час як виробники, які вчасно інвестували в маркетинг і технології, можуть отримати в 5-6 разів вищу ціну.

Нагадаємо, американець створює фотографії, які "оживають" (фото).

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости