Портнов наступає по "всіх фронтах" проти України

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Портнов наступає по "всіх фронтах" проти України
10:20, 06.06.19
Громадське

Андрій Портнов подав кілька заяв на відкриття справ проти Петра Порошенка. Тепер він пробує відсудити $300 тисяч компенсації у України за його включення в санкційний список. Портнов написав у соцмережі:

Юрист Петра Порошенко раніше сказав, що всі відкриті Портновим "равис проти екс-президента Портновим є ни чим іншим, як "політичним, юридичним тролінгом".

Портнов сказав, що перше судове засідання відбудеться в Печерському суді 18 червня. Відповідачами стануть Генеральна прокуратура, МЗС і посол Україні в Канаді Артем Шевченко.

За словами Портнова, перша сума позову складає $300 тисяч . Частину цих коштів у разі перемоги екс-чиновник обіцяє віддати на благодійність.

Андрій Портнов після п’ятирічної відсутності повернувся в Україну. У 2014 році екс-заступник голови АП часів Януковича виїхав з України, певний час жив у Росії, а потім переїхав до Відня.

У березні 2018-го СБУ порушила справу щодо Портнова щодо держзради.

6 березня 2014-го ЄС запровадив санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них був і колишній голова адміністрації президента Януковича Андрій Портнов.

Пізніше в березні 2015-го Європейський союз продовжив санкції, але виключив Портнова, бо українська сторона не надала по "зраднику" необхідні документи.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости