​Депутати сільради планують вирубати стародавній парк (відео)

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Депутати сільради планують вирубати стародавній парк (відео)
13:08, 06.07.17
Соцпортал

У селі Копилів Макарівського району Київської області розташований парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Копилівський», один з найцікавіших об’єктів природно-заповідного фонду Київщини.

Парк цінний старовіковими насадженнями липи, клена, ялини та іншими декоративними породами дерев віком понад 100 років. На території парку знаходиться старовинна будівля. З 1882 р. власником маєтку був барон фон Мекк - остезійський дворянин, талановитий інженер шляхів сполучення. У 1889-1890 р.р. до Копилова кілька разів приїздив і проживав у ньому деякий час великий російський композитор П.І. Чайковський. Дружина фон Мекка - Надія Філаретівна фон Мекк, меценатка і подруга Чайковського - була шанувальницею великого таланту композитора. Протягом 1876-1890 р.р. вона вела з композитором листування, популяризувала його твори, надавала матеріальну допомогу[1].

Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення «Копилівський» створено рішенням виконавчого комітету Київської обласної ради від 28.02.1972 року №118.

Охоронне зобов’язання на охорону парку виписане сільській раді.

Проте сільська рада вирішила використати парк як джерело дров. В даний момент за рішенням сесії сільської ради від 30.06.2017 року на території парку проводиться знищення пам’ятки природи багатовікових дерев (в тому числі живих). Жодна розчистка парку не вібувається, а лише вирубаються найстаріші дерева, задля збереження яких парк отримав охоронний статус.

МБО «Екологія-Право-Людина» звернулись до правоохоронних органів з вимогою про припинення порушення та про вирішення питання про притягнення винних у скоєнні злочину за ст. 252 Кримінального кодексу України – у суді.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости