Депутат: Виділення 10 млн. грн на забезпечення пільговиків квартирами в м.Києві – це крапля в морі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Депутат: Виділення 10 млн. грн на забезпечення пільговиків квартирами в м.Києві – це крапля в морі
17:57, 03.05.17
Соцпортал

Очільник фракції «Батьківщина» в Київраді Володимир Бондаренко з’ясував у мера столиці Віталія Кличка, яка ситуація із забезпеченням житлом пільгових категорій громадян у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської «Батьківщини».

Причиною з’ясування реальної ситуації з квартирами для пільговиків стали неодноразові звернення громадян до депутата Київради Володимира Бондаренка зі скаргами на відкладання їхніх справ у «довгий ящик».

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, на придбання житла для черговиків квартирного обліку заплановано виділити у 2017 році 10 млн. грн.

Така відповідь не задовольнила Володимира Бондаренка: «Київська міська влада могла би більше приділяти уваги розширенню шляхів забезпечення житлом безквартирних громадян, зокрема переобладнання приміщень гуртожитків, яких у Києві було понад 500, крім студентських, виділення земельних ділянок для пільговиків, освоєння приміських територій для житла київських черговиків в обмін на будівництво соціальних об’єктів для сільських громадян, різних варіантів співфінансування та інше. При велетенській кількості громадян, які потребують надання житла, покращення житлових умов, виділення 10 млн. грн – це крапля в морі».

Цьогоріч придбане містом житло розподілять серед громадян, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на квартирному обліку за пільговими категоріями: діти–сироти, багатодітні сім’ї, учасники бойових дій, інваліди війни, зокрема і учасники АТО (3 група), потерпілі у зв’язку з аварією на Чорнобильській АЕС.

Також упродовж 2017 року отримають житлові площі спортсмени, які брали участь у ХХХІ літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх, що відбулися в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), їхні тренери, воїни-інтернаціоналісти, педагогічні працівники, медичні працівники, працівники культури, соціального захисту населення, працівники правоохоронних органів.

«Я тримати руку на пульсі цієї справи, особливо тих моїх виборців, які звертаються до мене по допомогу. Відстоюватиму право пільгових категорій отримати те, що їм заборгувало місто Київ», - запевнив депутат.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости