Депутат розповів про групу депутатів Ради, яка підпорядковується Банковій

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Депутат розповів про групу депутатів Ради, яка підпорядковується Банковій
17:42, 06.12.17
Сергій Лещенко, Апостроф

Затягування питання з депутатською групою "Воля народу", яка не змогла за 15 днів знайти нового члена, але не була розпущена, може пояснюватися тим, що її давно пов'язують з Адміністрацією президента.

Про це "Апострофу" заявив нардеп від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Сергій Лещенко.

Так, за регламентом групі дається 15 календарних днів з моменту оголошення спікером парламенту про вихід нардепів з неї для пошуку відсутніх членів. Якщо група за цей час не набирає необхідної кількості членів, то згідно із законом спікер Верховної Ради повинен її розпустити.

Однак, порушуючи регламент, голова Ради Андрій Парубій не поспішав приймати рішення про розпуск групи. У підсумку питання з "Волею народу" вирішилося у вересні, коли до групи приєдналися мажоритарники Максим Микитась та Олександр Супруненко, і питання про розпуск було зняте.

-Для Порошенка це додатковий ресурс голосів, який він постійно залучає. "Воля народу" підпорядковується Банковій, - вважає Лещенко.

З ним згоден і "радикал" Ігор Мосійчук.

-Там багато різних людей. Частина з них, я думаю, орієнтована на Адміністрацію президента. Наприклад, ні для кого не секрет, що пан Микитась балотувався на Чернігівщині за підтримки АП. І ні для кого не секрет, що Олесь Довгий має відносини з [ заступником голови фракції БПП] Сергієм Березенком, - зазначив він.

У будь-якому випадку таке тривале існування групи з порушенням регламенту доводить, що рішення по ній приймаються обдумано і не в парламенті. Тим, хто має на неї вплив, необхідно зберегти лояльність її членів. І для цього вони готові розглянути різні варіанти.

Як повідомляв Соцпортал, на Київщині депутат підняв руку на школяра.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости