День пам'яті захисників: в Офісі Президента пояснили дату

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. День пам'яті захисників: в Офісі Президента пояснили дату
15:45, 24.08.19
УНІАН

Найбільшою кількістю українські військові за весь час війни на Донбасі загинули саме 29 серпня - в Іловайському котлі

Президент Володимир Зеленський постановив відзначати День пам'яті захисників України саме 29 серпня, оскільки в цей день в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Про це в суботу, 24 серпня, повідомляє УНІАН з посиланням на прессекретарку глави держави Юлію Мендель.

Вона прокоментувала відповідний указ президента.

"29 серпня встановлено День пам'яті захисників через те, що 29-го була найбільша кількість втрат загалом (на Донбасі) - в Іловайську. Тому і в минулому році 29 серпня ми відзначали, а тепер у нас буде такий день пам'яті", - сказала Мендель.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня, під час виступу на урочистому заході з нагоди 28-ої річниці незалежності України Володимир Зеленський заявив, що підписав указ про встановлення 29 серпня Дня пам'яті захисників України.

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, по якому, згідно з домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости