Чорний список: Україна визнана небезпечною державою

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Чорний список: Україна визнана небезпечною державою
22:20, 05.12.19
Соцпортал

Україна в пятірці країн, на які припадає половина захворювань на кір у світі

Україна увійшла до списку країн, в яких зафіксовано найбільші спалахи кору. Про це повідомляє ВВС Україна.

Відповідний звіт зробили Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), ЮНІСЕФ та Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Окрім України, до п'ятірки країн, на які припадає майже 50% всіх випадків захворювання на кір у світі, увійшли Демократична Республіка Конго, Ліберія, Мадагаскар та Сомалі.

Як зазначається, у ВООЗ наголошують, що найбільшу небезпеку кір несе немовлятам і маленьким дітям, адже вони ризикують отримати смертельні ускладнення. Найбільша кількість смертей через кір у світі зафіксована серед дітей віком до 5 років.

Спалах кору в Україні почався у 2017 році. Відтоді захворіли понад 115 тис. людей, 41 людина померла, серед них 25 дітей. За даними ВООЗ, цьогоріч показники залишилися на тривожно високому рівні, адже станом на 6 листопада 2019 року в Україні було зареєстровано понад 58 тисяч випадків захворювання та 20 смертей.

Довідка:

В Україні проходить медична реформа, згідно з якою громадяни матимуть гарантований безкоштовний пакет медичних послуг. У нього входять екстрена та паліативна допомога, базові аналізи, дослідження і консультації лікарів у разі підписання декларації, супровід вагітності і пологів, обслуговування дітей. Частково також компенсується вартість деяких ліків. У той же час інші види допомоги пропонують зробити офіційно платними. На даний момент реформовано перший рівень - терапевти, сімейні лікарі, педіатри, амбулаторії та поліклініки. На черзі другий - вузькі фахівці, лікарні та профільні медустанови.

Більше про медичну реформу в Україні в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Як медреформа впливає на акушерство та педіатрію

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости