Чоловік викликав «швидку» для того, щоб побити медиків

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Чоловік викликав «швидку» для того, щоб побити медиків
20:08, 13.09.18
Волинський обласний центр екстреної допомоги

У чоловіка стався напад бронхіальної астми. Та замість того, щоб отримати необхідну допомогу та погодитися на госпіталізацію, «хворий» накинувся із кулаками на людей у білих халатах.

Про це Соцпортал повідомили у Волинському обласному центрі екстреної допомоги.

Подолавши 18 кілометрів за 10 хвилин бригада ЕМД прибула на виклик до 30-річного пацієнта, у якого трапився напад бронхіальної астми. Фельдшер спробувала оглянути його та він швидко отямився і одразу почав нецензурно лаятися, при цьому погрожуючи фізичною розправою.

У зв’язку з неможливістю надати хворому необхідну медичну допомогу фельдшер викликала поліцію.

Після прибуття наряду поліції агресивність пацієнта зменшилася і йому було надано медичну допомогу та запропоновано госпіталізацію в найближчий лікувальний заклад. Пацієнт дав згоду на транспортування. На прохання супроводжувати бригаду ЕМД нарядом поліції – медики отримали категоричну відмову.

Раптом, під час транспортування пацієнта до лікарні санітарним автомобілем, він знову почав поводити себе агресивно: погрожував розбити медичну апаратуру, силоміць відкривав віконце у водійську кабіну та намагався вхопити водія за шию.

Медики виявились беззахисними перед агресивним пацієнтом.

Згідно інструкцій, якщо виникає ситуація де є загроза життю і здоров’ю медиків - бригада ЕМД повинна тільки у супроводі представників поліції надавати допомогу. Що й було зроблено в даному випадку. Проте, представники правоохоронних органів відмовили у супроводі, хоча згідно протоколу № 1517071426 від 17 квітня 2018р. спільної наради керівництва ГУНП у Волинській області та КЗ «ВОЦЕМДМК», у разі отримання від медичних працівників повідомлень про загрозу їх життю і здоров’ю під час виконання ними професійних обов’язків, мали діяти згідно вимог Алгоритму, тобто забезпечити супровід.

Працівники КЗ «ВОЦЕМДМК», звернулись до органів поліції про напад та погрози.

Нагадаємо, дівчина побила двох хуліганів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости