Чоловік виявився прикутим до інвалідного крісла через зубну пасту

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Чоловік виявився прикутим до інвалідного крісла через зубну пасту
19:55, 09.08.17

Чоловік захворів на рідкісний неврологічний розлад через пасту для догляду за зубними протезами.

Як з'ясували лікарі, в пасті було занадто багато цинку, яким і отруївся 62-річний житель Великобританії, повідомляє Gizmodo .

За даними медиків, до того, як звернутися до них, чоловік описував біль і оніміння в ногах, які посилювалися протягом шести місяців. Спочатку він почав ходити з тростиною, але врешті-решт, навіть не зміг покинути свій будинок.

Після видалення всіх інших варіантів захворювання, лікарі діагностували у цієї людини рідкісне розлад: мідньодефіцитну мієлопатію, тобто брак міді в організмі. Дефіцит цього металу зачіпає кістки, кровоносні судини, імунну систему, впливає на дрібну моторику кінцівок. А ось причиною нестачі міді в організмі цього чоловіка стало передозування цинку.

Судячи з усього, винуватцем страшного захворювання стала звичка чоловіка використовувати щотижня кілька тюбиків зубної фіксуючої пасти, вміст цинку в якій серйозно перевищував норму. Лікарі виявили, що, коли використання пасти припинилося, розвиток хвороби також зупинився. Крім того, додаткові ін'єкції міді допомогли трохи поліпшити стан пацієнта.

На жаль, чоловік все ще не повністю відновився і, як і раніше, потребує інвалідного візка.

Як повідомляв Соцпортал, жінка-інвалід за власний кошт встановила пандус, а влада її оштрафувала.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости