​BRUTTO згадали дворову юність в новому кліпі на пісню "Папяроска"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​BRUTTO згадали дворову юність в новому кліпі на пісню "Папяроска"
14:00, 26.09.17
Соцпортал

Сьогодні гурт BRUTTO презентував відео на пісню «Папяроска», яка увійшла в їх третій альбом «РОКI». Текст пісні написав вiдомий український поет Сергій Жадан. На білоруську мову вiршi переклав поет та перекладач Андрій Хаданович.

Режисером відео став Андрій Давидовський. Це вже не перша спільна робота режисеру та гурту. Раніше Давидовський знімав кліпи на пісні «Гири», «Родны край» та «Olympia», а також lyric-відео на пісню «Черный обелиск».

Сергій Міхалок, лідер гурту, так прокоментував вихід відео:

«Ми з BRUTTO зробили перекур перед масштабним туром «РОКI». Згадали дворово-хуліганську юність, романтику неформальних тусовок, перші кроки в рок-музиці. Сергій Жадан та Давидовський добре знають, що таке тусовки 90-х. Вони - олдові та трушні учасники цих незабутніх шабашів та панківських оргій.

Загалом, анархо-синдикат BRUTTONOSTRA вчора, сьогодні, завтра! Даємо жару! Шкода тіьки, що “найгарячіше” довелося вирізати через цензуру.»

Андрій Давидовський, режисер:

«Із серйозними артистами, в яких є самоіронія дуже комфортно працювати. Ну і, безсумнівно, дуже важливий фактор - ступінь довіри одне до одного. У нас не співпраця, а, скоріше, творчий тандем. Наші спільні з BRUTTO роботи вже можна ділити на цикли. Після багатошарового та трагічного «Родного края» та в певній мірі політ-соціального «Черного обелиска» ми повернулися до самого початку нашого творчого знайомства, до естетики «Гирь».

«Папяроска» несвідомо вийшла певним пріквелом до «Гирь». Звичайно, не в буквальному сенсі, тут скоріше мова про візуальні прийоми та настрій. Легкість, гротеск, пубертатна романтика, невгамовна енергія. Іноді корисно не бути аж надто серйозними.»

Кліп знімався в Києві протягом двох днів. Основною локацією стало приміщення покинутої психічної лікарні.

Сергій Жадан, який, окрім «Папяроскi» написав тексти ще до трьох пісень з останнього альбому, розповів:

«BRUTTO дають по-справжньому прикурити. Найбільш щемка й пронизлива пісня з нового альбому. Історія про щасливе дитинство, з якого виростають усі наші шкідливі звички. Драйвово, як і повинно бути в дитинстві».

Після активного фестивального сезону, пiд час якого, BRUTTO зіграли на угорському фестивалі SZIGET, гурт відправляється у великий тур на пiдтримку нового альбому «РОКI» по 23 містам України. Фінальний концерт заплановано на 18 листопада в Києві.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости