Брав відкати. На хабарі затримали посадовця

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Брав відкати. На хабарі затримали посадовця
12:15, 03.08.19
ТСН

У Краматорську на Донеччині затримали на хабарі виконувача обов'язків начальника міського управління освіти

Чиновник на Донеччині навчився заробляти на ремонтах, про це розказує ТСН з посиланням на СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав "відкати" від місцевих приватних підприємців, які здійснюють будівельні і ремонтні роботи, хабарі за право участі в тендері та обіцяв давати тим фірмам найбільші замовлення. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання зловмисником хабаря від комерсанта за укладання договорів на капітальний та поточний ремонт дитсадків та шкіл у Краматорську. За це він хотів отримати "бонус" у розмірі 5-10% від загальної вартості виконаних робіт", - повідомили в СБУ.

Посадовця затримали в службовому кабінеті під час отримання 25 тис. грн - другої частини хабаря, загальна сума якого становила 38 тис. грн.

У межах відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення фігуранту справи про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Триває слідство, встановлюють можливих причетних осіб до корупційної схеми.

Спецоперацію з викриття хабарника СБУ провела спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

Про кримінальні новини з усього світу читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости