«Батьківщина» вимагає розпочати розгляд подань щодо зняття недоторканності з 6 депутатів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. «Батьківщина» вимагає розпочати розгляд подань щодо зняття недоторканності з 6 депутатів
11:27, 11.07.17
ba.org.ua

«Батьківщина» вимагає від парламенту вже сьогодні розпочати розгляд подань щодо позбавлення депутатської недоторканості шести народних депутатів, щодо яких надійшло подання ГПУ.

Про це заявив перший заступник голови фракції Сергій Соболєв з парламентської трибуни.

«Ми саме сьогодні повинні почати розгляд питання про зняття недоторканності. Регламент вимагає це зробити упродовж семи діб», – зауважив він.

Парламентар також заявив, що «Батьківщина» ухвалила рішення голосувати за всі шість подань.

«Якщо депутати не винуваті – у суд! Доводьте свою невинуватість», – наголосив народний депутат.

Сергій Соболєв також повідомив, що політична сила Юлії Тимошенко підтримує пропозицію працювати без канікул, щоб мати можливість зібратися на пленарне засідання в будь-який момент для розгляду важливих питань.

Водночас, коментуючи порядок денний на поточний тиждень, політик зазначив, що Верховній Раді пропонують включити до порядку денного десятки законопроектів щодо пенсійної реформи, «але проекти закону, які вносила фракція «Батьківщина» щодо зняття оподаткування з пенсій, які вже півтора роки знаходяться в парламенті, так і не розглядалися».

Окрім того, політик наголосив, що парламент має терміново внести зміни до бюджету, щодо збільшення виплат, зокрема на лікарні, освітянські установи, на оплату житлово-комунальних послуг. Однак проурядова коаліція «валить» відповідні законопроекти на рівні профільного комітету, зауважив він.

За словами Сергія Соболєва, так само досі на розгляд Верховної Ради не внесено жодного законопроекту щодо наповнення бюджету, зокрема щодо деофшоризації.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости