Артур Палатний про мережу антикорупційних органів: Маємо не тільки створювати, а й контролювати ефективність їхньої роботи

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Артур Палатний про мережу антикорупційних органів: Маємо не тільки створювати, а й контролювати ефективність їхньої роботи
19:23, 07.06.18
Соцпортал

Ухвалення Верховною Радою України законопроекту про Вищий антикорупційний суд – це спільна перемога президента Петра Порошенка та парламентсько-урядової коаліції. Консолідація зусиль законодавчої та виконавчої гілок влади та конструктивний діалог із нашими західними партнерами дали необхідний результат.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав народний депутат від фракції БПП, голова парламентського комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний.

- Від цього стратегічного рішення виграє, в першу чергу, український народ. Адже саме високий рівень корупції наразі найбільше турбує наших громадян. Після Революції Гідності ми пообіцяли створити мережу антикорупційних органів і фінальним етапом цього процесу повинен був стати Антикорупційний суд. Сьогодні парламент і фракція БПП як частина коаліції свою обіцянку виконали, - зазначив народний депутат.

За словами Палатного, група «УДАР» у парламенті підтримала у повному складі проект закону про Вищий антикорупційний суд. «Під час голосування для нас визначальним моментом була відповідність норм і пропонованих поправок Конституції України. Перемовини із нашими закордонними партнерами були успішними і вдалося домовитися по ряду дискусійних поправок, які могли йти всупереч Основному Закону. Наразі порушень Конституції у тексті немає, що дало можливість проголосувати за законопроект конституційною більшістю», - наголосив він.

Народний депутат зауважив, що тепер необхідно забезпечити прозорий та неупереджений конкурс для кадрового відбору суддів Антикорупційного суду, інституціоналізації судового органу та якнайшвидший запуск його роботи.

Артур Палатний також додав, що вважає правильним невідкладне ухвалення іншого важливого рішення – призначення аудитора НАБУ по квоті парламенту.

- Сьогодні ми на законодавчому рівні завершили процес створення вертикалі антикорупційних органів. Але завдання полягає в тому, щоб не лише створювати нові органи, але й в подальшому контролювати ефективність їхньої роботи. Питання аудитора НАБУ вже давно перезріло і потрібно було невідкладно за це проголосувати. Думаю, парламент сьогодні попрацював досить конструктивно, - сказав він.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости