Архітектурний фестиваль ARCHIKIDZ! для дітей та підлітків вперше пройде у Дніпрі

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Архітектурний фестиваль ARCHIKIDZ! для дітей та підлітків вперше пройде у Дніпрі
12:43, 19.06.18
Соцпортал

1 липня у Дніпрі відбудеться архітектурний фестиваль ARCHIKIDZ! для дітей та підлітків.

Освітній проект, що був започаткований в Амстердамі у 2011 році, адаптували в Україні минулого року. До міст-резидентів долучився спочатку Київ, який вже зібрав тисячі шанувальників сучасної архітектури та урбаністики. Цього року захід вперше пройде у Дніпрі. Місце проведення - ландшафтний парк Світлани Кульбашної (с. Військове у Дніпропетровській обл). Мета фестивалю - навчити дітей мислити як архітектори, застосовувати одночасно уяву і алгоритми реалізації мрії у реальність. Під час фестивалю діти навчаються в ігровій формі, розвивають свої творчі та комунікаційні навички.

Організатори обрали актуальну для Дніпра тему - зелене місто. Таким чином ARCHIKIDZ! не тільки створює умови для творчої колаборації, а й дає розвиток новому міському світогляду, вчить дбайливому ставленню до міста та простору. Індустріальний мегаполіс потребує змін, але починаються вони з мешканців. Як власними силами, інтелектуальними та творчими ресурсами покращити Дніпро, дізнаються і дорослі, і маленькі учасники заходу.

"Ми живемо у місті. Архітектура формує наше уявлення про життя. Ми, дорослі, вже маємо стабільне сприйняття навколишнього середовища. Але є люди, які мислять інакше. Вони створюють нові міста і змінюють простір. Вони - архітектори. І є люди, які сприйнятливі до нового. Це - діти. ARCHIKIDZ! знайомить їх з сучасними містобудівельниками та урбаністами, щоб дати розвиток новому світогляду",- зазначає співорганізаторка фестивалю Юлія Рукавіцина.

Головна складова фестивалю - майстер-клас “Велика архітектурна майстерня” для дітей віком від 7 до 12 років. Він проходить протягом 4 годин під менторством фахівців з популяризації урбаністики в освіті. Наші викладачі - сучасні містобудівельники, архітектори, дизайнери, які мають досвід та бажання співпрацювати з дітьми. Під час “Великої архітектурної майстерні” діти пізнають міську архітектуру через веселу гру та комунікацію, пропонують свої ідеї та бачення простору, обмінюються думками, створюють спільний макет міста. Жодної конкуренції чи боротьби за першість - по завершенню майстер-класу усі учасники презентують свої проекти гостям фестивалю. Головна задача “Великої архітектурної майстерні” - відповісти на питання, чому і як сучасна архітектура повинна враховувати зелені зони міста, не знищувати їх під асфальтом, а брати під захист і дбати. Як зробити промисловий мегаполіс зеленим та привабливим? Дніпряни мають знати відповідь на це питання змалку. 1 липня на фестивалі ARCHIKIDZ! маленькі городяни продемонструють своє бачення.

Найкращим місцем для проведення такого фестивалю став ландшафтний парк Світлани Кульбашної, що розташувався уздовж берегів річки Дніпро. Доки діти будуть створювати проекти зелених міст, Світлана проведе для батьків екскурсію стежками парку.

Моєму парку вже 17 років. Останні 4 він відкритий для відвідувань. Тисячі городян приїжджають сюди, щоб помилуватися рукотворним ландшафтом, побачити красу ліній і доглянуте середовище. Чудово, що у липні у парку пройде архітектурний фестиваль ARCHIKIDZ! Для дітей з промислового мегаполісу ми спеціально обрали зелену локацію. Так організатори хочуть сказати, що у Дніпрі має бути місце для дітей та природи. Я впевнена, що майбутнє саме за зеленими містами”, - ділиться враженнями ландшафтний дизайнер, автор і господарка саду Світлана Кульбашна.

У програмі ARCHIKIDZ! заплановані відкриті майстер-класи з архітектури та дизайну для дітей і дорослих, а також музично-літературний концерт. Це буде справжнє свято творчості і натхнення. Відкриття фестивалю відбудеться 30 червня у громадському інформаційно-виставковому центрі "Медіапростір" у форматі зустрічі з ініціативними мешканцями міста. Під час відкриття архітектори, дизайнери та урбаністи презентують свої ідеї щодо розвитку Дніпра. Вхід на фестиваль вільний за попередньою реєстрацією.

З 2018 року ARCHIKIDZ! є складовою частиною Малої академії наук України. Фестиваль у Дніпрі відбувається за підтримки Дніпропетровської обласної держаної адміністрації.

Деталі заходу - на сторінці у Facebook за посиланням: www.facebook.com/archikidz.ua

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости