Археологія: в палаці імператора Нерона знайдена таємна кімната

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Археологія: в палаці імператора Нерона знайдена таємна кімната
13:04, 15.05.19
Дзеркало тижня

Археологи знайшли таємну кімнату в палаці давньоримського імператора Нерона. Її назвали "Кімната сфінкса".

Стіни кімнати були прикрашені фресками, що зображали реальних і міфічних істот. Археологи, які ведуть роботи з відновлення палацу давньоримського імператора Нерона, виявили кімнату-схованку. Вона розташована під землею, а її стіни були прикрашені фресками з зображеннями реальних і міфічних істот.

Приміщення, яке отримало назву "Кімната сфінкса", було виявлено випадково під час проведення реставраційних робіт у палаці Domus Aurea ("Золотий будинок"). Палац був побудований вже після Великої пожежі Рима. Він складався з 300 кімнат і займав площу понад 300 акрів.

На стінах приміщення можна було побачити зображення кентаврів, які танцюють навколо бога Пана, деякі з них тримають музичні інструменти. На інших малюнках були зображені птахи і морські мешканці, воїни з мечами, щитами і луками, які билися з пантерою. Зображення були виконані в червонуватих тонах зі слідами позолоти. Окремо також розташовувалося зображення "тихого і самотнього сфінкса", яке було центральним в композиції кімнати.

Сучасники Нерона не любили імператора, оскільки він був тиранічним і жорстоким. Після його смерті були прикладені значні зусилля для того, щоб стерти всі свідчення існування його "Золотого будинку". Так, приміщення палацу були розібрані, а на їхньому місці були споруджені нові будови. Разом з тим, у XV столітті руїни палацу були випадково виявлені, з середини ХХ століття ведуться активні роботи з його реставрації. У 2010 році обрушилася більша частина стелі палацу.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости