Амазонські дельфіни опинилися на межі вимирання

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Амазонські дельфіни опинилися на межі вимирання
14:58, 19.01.19
cikavosti.com

Амазонські дельфіни опинилися на межі вимирання через браконьєрів, забруднення водойм різноманітними відходами та будівництво гребель.

Про це повідомляє Соцпортал з посиланням на cikavosti.com.

Амазонські прісноводні дельфіни (Inia geoffrensis) визнані вимираючим видом. В таку категорію вони були переведені в Червоній книзі Міжнародного союзу охорони природи та природних ресурсів

До цього дельфіни були в категорії вразливі види, тобто потребували моніторингу чисельності і темпу розмноження, а також заходи, які сприяють збереженню їх середовища проживання. Нова категорія означає, що кількість цих тварин дуже мала в природі, існує велика загроза середовищу їх існування.

Організація WWF спільно з іншими організаціями протягом року спостерігала за рожевими (амазонськими) дельфінами за допомогою супутникових датчиків.

- Ця нова категорія — це можливість зберегти річкових дельфінів, це заклик до того, щоб країни регіону зробили пріоритетом збереження цього виду і створили стратегічні механізми, щоб захистити природну спадщину, яку вони представляють, - йдеться в повідомленні WWF.

Дельфіни часто потрапляють у рибальські мережі. Їх також виловлюють і знищують рибалки за пошкодження мереж. Ще в 80-х роках минулого року ця практика була заборонена в цілому ряді латиноамериканських країн. Крім того, на популяцію дельфінів впливає будівництво гребель, сільськогосподарське і хімічне забруднення водойм.

Нагадаємо, вчені передрікають повне зникнення тигрів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости