В парламенті Італії презентують документальний фільм про «справу Марківа»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. В парламенті Італії презентують документальний фільм про «справу Марківа»
15:45, 14.02.20
Марія Гриневич

14 лютого в Парламенті Італії відбудеться презентація документального фільму «The Wrong Place» про загибель Андреа Роккеллі та «справу Марківа».

Про це під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа сказав співголова міжпарламентської групи дружби Україна-Італія Сергій Алєксєєв.

- Позитивною новиною, для нас є те, що у парламенті Італії 14 лютого відбудеться презентація документального фільму «The Wrong Place» про загибель Андреа Роккеллі та «справу Марківа». Знятий він був італійськими журналістами, – сказав він.

Сергій Алєксєєв нагадав, що 17 лютого Верховна Рада ухвалила постанову, у якій звернулась до парламенту Італії щодо забезпечення неупередженості та прозорості розгляду кримінальної справи в апеляційному провадженні стосовно старшого сержанта Нацгвардії України Віталія Марківа.

- Також наша група підготувала звернення до Координатора групи Палати депутатів Італійської Республіки з міжпарламентських зв‘язків з Україною Уго Каппеллаччі з цього ж питання і українська сторона хоче допомогти в ефективному та всебічному розслідуванні вбивства журналіста Андреа Роккеллі, – сказав Сергій Алєксєєв.

У свою чергу Давіде Ла Чечіліа наголосив, що ця тема є дуже чутливою і запевнив, що розгляд справи Віталія Марківа відбуватиметься в межах законодавчого поля Італії.

- Процес буде неупередженим і в межах Конституції та законів Італії, – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол.

12 липня суд в італійському місті Павія засудив Марківа до 24 років в'язниці за ймовірну причетність до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі в травні 2014 року Марківа помістили до виправної колонії «Опера» в Мілані, де відбувають покарання злочинці за особливо тяжкі злочини

20 листопада Україна подала апеляцію на вирок.

Про Донбас. Новини читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости