Павло Розенко розповів про "депутатські зарплати" в деталях

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Павло Розенко розповів про "депутатські зарплати" в деталях
16:45, 27.01.20
Марія Гриневич

Екс-віце-прем'єр — міністр соціальної політики Павло Розенко заявив, що, за його інформацією, зарплати українських топ-чиновників підняли у 3,5−5 разів, а зарплату нардепів — у 2,5 разів до понад 100 тисяч гривень.

Ця заява викликала резонанс у суспільстві, відтак, на думку Екс-віце-прем'єра, керівництво Верховної Ради змінило плани щодо підвищення зарплат народним депутатам. За словами Павла Розенка, за кілька місяців нардепи знову повернуться до питання підвищення своїх зарплат.

Соцпортал поспілкувався з Екс-віце-прем'єром щодо песпектив "депутатських зарплат".

Справа у чинному законодавстві. Це було встановлено у 17 році, і це чинна норма Закону про статус народного депутата, де написано чітко, що за умовами соціального і побутового забезпечення народний депутат України прирівнюється до члена Кабінету міністрів України. На сьогодні, згідно з тими даними що у нас на є, зарплата члена Уряду планується на рівні 100 тисяч грн. Мова йде про оклад та посадову надбавку. Це офіційно затверджена вже постанова Уряду яка була прийнята на минулому тижні. Тобто це вже чітка норма. Звичайно, народні депутати після того, як вийшла ця інформація, почали перелякано казати: "та нє, в нас так не буде".

Це окремий нормативний акт?

Так. Вони мають право по суті це робити, бо в законі є пряма норма. І нічого не треба собі встановлювати окремою постановою , ніяких голосувань ВРУ не треба. Є пряма норма закону. Через день після того, як Гончарук підтвердив, що вони підвищили зп Уряду. І давайте говорити відверто, якщо відкинути емоції, сьогодні нардеп на руки вже отримує близько 100 тисяч грн, бо в нього є зп 40-45 тисяч, плюс ще стільки ж вони отримують на руки для здійснення депутатських повноважень

Це приблизно та сума, яку приводи в якости "індексації"?

Так. Проблема в тому, що вони маніпулюють. Говорять: "Ні, в нас тільки 45 тисяч!". Але в них ще є 45 тисяч. В чому проблема? Добре, ти отримав ці кошти на руки, але дай звіт, що ти використав ці кошти на потреби округу.

А у тих, хто пройшов по списках є ці гроші?

Вони теж отримують.

Але ж у них немає округу

Проблема навіть не в тому є округ чи нема. Вони гроші отримують і ніякого звіту під це не роблять. По факту дають ще 45 тисяч і за них не треба звітувати. Тому розмови про те, що "100 тисяч ми не отримуємо" - це маніпуляції. Я ніде в своїх публікаціях не говорив що це погано. Але я за те щоб і члени уряду і депутати сказали правду – так, ми отримуємо 100 тисяч грн. От Новосад. Не проблема в 36 тисячах, проблема в тому що все суспільство бачить що у грудні ти отримала 146 тисяч. Для чого говорити що ти отримуєш 36?

По декларації?

Кабмін публікує що середня зп Новосад 68 тисяч грн. То для чого говорити що отримуєш 36? Просто не брешіть людям.

Всі новини про ринок праці читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости