Топ 10 екоінвесторів: Їхні статки сукупно оцінюють в 61 млрд. доларів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Топ 10 екоінвесторів: Їхні статки сукупно оцінюють в 61 млрд. доларів
21:40, 24.01.20
Bloomberg

Інформагентство Bloomberg склало рейтинг найуспішніших бізнесменів і підприємств, які займаються розвитком екологічних проектів і заробили на цьому мільярди

Першою в списку є китайська компанія CATL, яка випускає акумулятори для електрокарів Daimler, Toyota, BMW і Volvo. Капіталізація цієї компанії становить 16,7 млрд доларів.

На другому місці Ілон Маск, засновник Tesla. Та частина його капіталу, яка залежить від ВДЕ-проектів, оцінюється в 14,6 млрд доларів.

Третім є німецький бізнесмен Алоїс Воббен, чий капітал – 7,3 млрд доларів. Воббен заснував в 1984 році компанію Enercon – виробника турбін для отримання електрики з енергії вітру. У 2018 році Enercon встановила більше половини всіх нових вітряних генераторів в Німеччині.

Четвертий у списку – австралієць Ентоні Пратт, власник австралійської компанії Visy Industries і американської Pratt Industries. Компанії роблять з вторсировини папір і пакувальні матеріали, і самі працюють на «чистої» енергії. Статки Пратта оцінено в 6,8 млрд доларів.

На п’ятому місці китайська компанія Longi, виробник сонячних панелей. Статки її власника становлять 3,4 млрд доларів.

На шостому місці – іспанець Хосе Мануель Ентреканалес, чий статок оцінюється в 2,9 млрд євро завдяки роботі компанії Acciona, яка виробляє «чисту» енергію для 6 млн домогосподарств.

Сьоме місце займає китайська Hangzhou First Applied Material, її власник має в своєму розпорядженні суму в 2,9 млрд доларів. Компанія виробляє плівку для сонячних панелей і контролює більше половини світового ринку в цьому сегменті.

На восьмому місці – підприємець Ван Чуаньфу з капіталом 2,4 млрд доларів, власник компанії BYD, найбільшого в КНР виробника електромобілів.

Замикають десятку таїландська компанія Energy Absolute і американська Nikola Motor. Перша виробляє біодизель, а також запустила виробництво першого в країні електромобіля. Друга спеціалізується на виробництві автомобілів, що працюють на водні.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости