За рекламу російською - штраф

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. За рекламу російською - штраф
21:00, 16.01.20
Соцпортал

Реклама, розміщена на телебаченні, радіостанціях і в друкованих виданнях, повинна бути українською мовою - Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення

Реклама українською або штраф. Вже завтра новацію узаконять. Про це повідомляє Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення.

Верховна Рада раніше прийняла закон №5670-д, згідно з яким з 16 січня 2020 року вся реклама повинна бути українською мовою. Єдиний виняток є для телерадіоорганізації зарубіжного мовлення і телерадіоорганізації, які здійснюють мовлення на офіційних мовах ЄС. Вони можуть розміщувати рекламу іноземними мовами.

При цьому можна використовувати мови ЄС в друкованих виданнях. Але тільки в тому випадку, якщо самі ЗМІ видаються на цих мовах. В іншому випадку реклама також повинна бути українською мовою. За перше порушення даного закону буде зроблено попередження. А якщо ситуація повториться, тоді штрафів не уникнути. Так, порушення вимог спричинить за собою штраф в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости