Неправильне планування міста може привести до депресії і психозів у його жителів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Неправильне планування міста може привести до депресії і психозів у його жителів
18:00, 12.01.20
Соцпортал

Більше половини населення планети (4,2 млрд осіб) живуть у містах. До 2050 року їх частка зросте до 68%

Життя в місті негативно впливає на психічне здоров'я, повідомляє Fast Company. Найбільш поширене захворювання - депресія, з'ясували дослідники Кембріджського університету. Городяни стикаються з депресією на 20% частіше, ніж ті, хто живе за межами міста.

Міські жителі також схильні до психозів і тривожних розладів. Перше захворювання характеризується галюцинаціями, маренням, параноєю і дезорганізовані мисленням. Ризик розвитку психозу у городян на 77% вище, ніж у сільських жителів.

При тривожному розладі людина відчуває занепокоєння, паніку і почуття небезпеки, що насувається. Жителі міст страждають від тривоги на 21% частіше, виявили в Arkin Mental Health Institute в Амстердамі.

Причинами психічних розладів можуть бути: недостатня кількість зелених зон у містах, високий рівень шуму і забруднення повітря. До інших чинників ризику вчені відносять соціальне середовище і її характеристики: самотність, злочинність і соціальну нерівність.

Як зазначає Fast Company, перераховані причини не є невід'ємними і неминучими аспектами міського життя. Це результат неефективних та неякісного планування, проектування та управління, які можна змінити.

Рівень депресії нижче в містах, де люди мають доступ до високоякісної житла і зеленим зонам, повідомляє International Journal of Social Psychiatry.

Міське життя може позитивно вплинути на психічне здоров'я завдяки можливостям в таких областях, як освіта, кар'єра, соціалізація і доступ до спеціалізованої допомоги.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Ще цікавого. Всі приколи дня читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости