Вчителям, що пройшли сертифікацію, підвищать зарплату і категорію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Вчителям, що пройшли сертифікацію, підвищать зарплату і категорію
20:20, 24.12.19

Вчителі початкових класів, які успішно пройшли цьогорічну сертифікацію, мають звернутись до адміністрацій шкіл та атестаційних комісій з заявами про встановлення доплати та присвоєння наступної кваліфікаційної категорії.

Відповідні рекомендації містяться у листі Міністерства освіти України, що підписаний заступником міністра освіти Любомирою Мандзій, передає Освіта.ua.

Зокрема, у відомстві зазначають, що учителі, які пройшли сертифікацію, мають отримати щомісячну доплату в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката.

«Рекомендуємо вчителям своєчасно звернутися до керівників закладів освіти із заявою про встановлення щомісячної доплати у зв'язку з успішним проходженням сертифікації. До заяви доцільно додати роздруковане графічне зображення сертифіката або зазначити у тексті заяви його реквізити у Єдиній державній електронній базі з питань освіти», - повідомили у Міносвіти.

Окрім цього учителям, які успішно пройшли сертифікацію, чергова атестація яких не завершується у 2020 році, необхідно невідкладно подати заяви про позачергову атестацію.

Атестаційні комісії мають присвоїти вчителям наступну кваліфікаційну категорію або підтвердити наявну вищу категорію.

«Привертаємо увагу до того, що успішне проходження вчителем процедури сертифікації (підтверджене відповідним сертифікатом) є достатньою підставою для прийняття атестаційною комісією рішення про присвоєння вчителеві наступної кваліфікаційної категорії або підтвердження наявної вищої категорії без надання ним жодних додаткових документів чи проведення будь-яких заходів, пов'язаних із вивченням діяльності такого вчителя», - наголосили у Міністерстві освіти і науки.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости