​Комунальникам хочуть дозволити самовільно проникати в квартири для відключення послуг

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Комунальникам хочуть дозволити самовільно проникати в квартири для відключення послуг
16:00, 12.12.19
Марія Гриневич

Депутати, законопроектом №2458, пропонують зміни до окремих норм і положень чинного законодавства, що регулює процес надання та споживання житлово-комунальних послуг, їх оплати, формування та встановлення тарифів.

Про це повідомляє телеграм-канал "Блог Юриста".

Зокрема, пропонується урегулювати питання переходу на нові договори про надання комунальних послуг, встановивши одномоментний перехід, що дозволить уникнути хаосу у процесі надання та оплати комунальних послуг.

Пропонується запровадження публічних договорів про надання комунальних послуг, що дозволяє уникнути додаткових фінансових витрат, пов'язаних із укладенням договорів у письмовій формі.

Також виконавців комунальнитх послуг зобов'яжуть інформувати споживачів про вимог до якості цих послуг по кожному будинку окремо через веб-сайт.

Крім того, пропонується окремо з кожним співвласником багатоквартирного будинку укладати індивідуальний договір про технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем.

Також проектом запропоновано змінити порядок доступу до житла або іншого об'єкта нерухомого майна споживачів, дозволивши для обмеження (припинення) надання комунальної послуги здійснювати доступ до житла, іншого об'єкта нерухомого майна без отримання згоди його власника (користувача) (несанкціонований доступ).

Несанкціонований доступ відбувається, якщо власник (користувач) відмовляється допустити в належне йому житло (інший об'єкт нерухомого майна) представника виконавця.

Всі новини про субсидії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

А також розповідали про те, як на практиці суди відбирають субсидії.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости