Рада дозволила укладати електронні трудові договори

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Рада дозволила укладати електронні трудові договори
16:15, 06.12.19
Марія Гриневич

У КЗпП з'явиться норма щодо складання документів кадрового обліку не лише в паперовій, а й в електронній формі (за власним вибором). 6 грудня ВРУ було прийнято у ІІ читанні законопроект №2260.

За інформацією ВРУ, сьогодні, 6 грудня, було прийнято у ІІ читанні законопроект №2260.

За пояснювальною запискою, цей законопроект було розроблено у зв’язку з необхідністю приведення положень деяких законів України у відповідність до Закону «Про державну службу», удосконалення електронної форми комунікації між громадянами, інститутами громадянського суспільства та державними органами, а також уточнення окремих понять.

Цим законопроектом до КЗпП мають ввести нову ст. 5. Вона наводитиме визначення письмової форми документа для цілей трудового законодавства.

Письмовою формою документу вважатиметься документ, створений у паперовій або електронній формі (у тому числі в автоматичному режимі) з дотриманням вимог Законів про електронні документи та електронний документообіг та про електронні довірчі послуги, складення та/або подання, та/або надіслання якого передбачається КЗпП.

Зауважимо, що нове правило щодо електронного кадрового документообігу та укладання електронних трудових договорів є правом для роботодавців, а не їх обов’язком. Тобто паперова форма кадрових документів залишатиметься актуальною й надалі.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости