Реформа зайнятості: Що зміниться

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Реформа зайнятості: Що зміниться
23:00, 04.12.19
Соцпортал

В Уряді планують позбутися усього радянського

У новому законі про зайнятість будуть чітко прописані ознаки трудових відносин. До уваги візьмуть міжнародний досвіт та активно залучать до захисту прав працівників профспілки. Про це інформує пресслужба уряду.

“Гнучкий режим робочого часу, дистанційна зайнятість, робота з дому – це кілька з тих ініціатив Уряду, які ми пропонуємо закріпити законом. Важливо, ще більше захистити фундаментальні права працівників, щоб вони могли відстоювати свої права», – йдеться у повідомленні.

Насправді, деякі нововведення не нові, однак, вони не були підкріплені законодавчо. Наприклад, регулювання виплат за лікарняними залишаються у такій же редакції, як є сьогодні, а ось відпустку за власний рахунок можна буде взяти і на 30 днів, тоді як наразі – лише на 15 днів.

Працівник та роботодавець мають укладати трудовий договір лише у письмовій формі, а виплата заробітних плат повинна здійснюватися винятково у грошовій формі, а не товаром, як було в радянські часи.

Трудові книжки не скасовуються, але вся інформація щодо зайнятості людини буде міститися у онлайн реєстрі, й буде доступною для працівника в будь-який момент. Це дозволить уникнути паперової бюрократії, ризику втрати – відповідно, відновлення записів.

Нове законодавство більш надійно захищатиме від звільнення осіб з інвалідністю, пенсіонерів, вагітних жінок та тих, хто перебуває у декретних відпустках.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости