​«Газпром» програв апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​«Газпром» програв апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу
16:00, 27.11.19
Марія Гриневич

Трибунал повністю відхилив вимогу «Газпрому» щодо застосування принципу «бери або плати», а також задовольнив вимогу «Нафтогазу» про перегляд контрактної ціни з урахуванням ринкових умов.

Крім того, трибуналом було повністю скасовано заборону на реекспорт газу, яка містилась у контракті.

Як повідомлялося, американський корабель із зрідженим природним газом знаходиться на шляху в Україну.

- Американському зрідженому природному газі в Україні бути! Судно, яке перевозило СПГ для України, прибуло в термінал СПГ Свіноуйсьце (Польща) в Балтійському морі - це ще один крок у наданні допомоги Україні для досягнення нею енергетичної незалежності, - повідомило посольство США в Україні на своїй сторінці в Фейсбуці.

Як повідомляв глава компанії «Енергетичні ресурси України» Дейл Перрі в серпні, польська компанія PGNiG збиралася до кінця цього року почати поставки в Україну природного газу, отриманого в результаті регазифікації СПГ, доставленого в Польщу на газовозах з США.

Директор «ЕРУ Трейдинг» Ярослав Мудрий уточнював, що придбаний у PGNiG газ закачають в підземні сховища для того, щоб забезпечити ними споживачів в зимовий період.

- Так ми робимо свій внесок у забезпечення енергонезалежності країни протягом особливо ризикованого зимового сезону 2019-2020 років, - говорив тоді Мудрий.

В офіційній заяві компанії при цьому говорилося, що СПГ прибуде в польський термінал імені президента Леха Качинського в Свіноуйсьце на початку листопада. Зазначалося, що на Україну він потрапить через газове сполучення в Германовіце і буде переданий ЕРУ. Поставки компанії, згідно із заявою, будуть здійснюватися до кінця 2019 року.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости