​В Україні для пошуку «доступних ліків» запрацював онлайн-сервіс

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​В Україні для пошуку «доступних ліків» запрацював онлайн-сервіс
11:00, 19.11.19
Міністерство цифрової інформації

Аптеки, які працюють за програмою «Доступні ліки», відтепер можна знайти за допомогою спеціального онлайн-інструменту. Він працює в зручному форматі та на основі відкритих даних.

Як повідомляє Міністерство цифрової інформації, адреси аптек будуть позначені в радіусі 7 кілометрів від кожного медичного закладу, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Скористатись онлайн-сервісом можна за посиланням.

Крім того, у Міністерстві цифрової інформації нагадали, що Урядова програма «Доступні ліки» передбачає, що пацієнт, який підписав декларацію із сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою. Станом на 1 листопада до програми «Доступні ліки» приєдналися понад 7 700 аптек. Що складає приблизно 30–35% від загальної кількості аптек в Україні.

Новий онлайн-інструмент буде корисним: пацієнтам, оскільки дозволяє знайти найближчу до лікарні аптеку й отримати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки»; місцевій владі й бізнесу, адже на візуалізації чітко видно «білі плями» в аптечній інфраструктурі, - зазначили у пресслужбі Міністерства цифрової інформації.

Про секрети здоров'я і молодості читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости