Рада проголосувала за зняття мораторію з ринку землі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Рада проголосувала за зняття мораторію з ринку землі
15:24, 13.11.19
Алена Ткалич

Сьогодні, 13 листопада, Верховна Рад України проголосувала в першому читанні за зняття мораторію на купівлю і продаж землі сільськогосподарського призначення.

За відповідне рішення щодо документу № 2178-10 проголосувало 240 народних депутатів - 227 від фракції "Слуга народу" та 13 позафракційних.

Ранкове засідання було продовжено через жорсткі дискусії навколо даного законопроекту. Частина парламентарів виступали категорично проти зняття мораторію, а під стінами Верховної Ради відбувався мітинг аграріїв. Напередодні протести також проходили в регіонах України, а голосування, яке попередньо мало відбутися 12 листопада, перенесли на день.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому переконував, що між першим та другим читанням в законопроект будуть внесені правки про винесення на всенародний референдум можливостей по продажу землі іноземцям.

Втім, соціологічні опитування свідчать, що більшість українців виступають за винесення на референдум питання про саму можливість продажу землі. І більше половини виступають проти зняття мораторію.

Наразі законопроект пропонує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року для громадян України та українських компаній, а з 2024 - для іноземців.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости