Більше половини - проти: як українці ставляться до продажу землі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Більше половини - проти: як українці ставляться до продажу землі
15:52, 12.11.19
Марія Гриневич

Компанія Research & Branding Group дослідила, як українці бачать можливе вирішення «земельного питання».

Згідно з результатами соціологічного опитування, нині у питанні купівлі-продажу сільськогосподарських земель українці досить категоричні.

Якби найближчим часом проводився референдум, то:

  • за продаж землі сільськогосподарського призначення проголосували б 27% українців, а проти – 54%. Кожен п’ятий (19%) не приймав би участі у голосуванні.

Опитування проводилося у період з 25 жовтня по 5 листопада 2019 року. Опитаний 2001 респондент у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту і регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, і м. Севастополь). Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-2,2%.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства опублікувало для обговорення законопроєкт щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, яким з 1 жовтня 2020 року скасовується заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Можливість купувати землю буде в українських фізичних та юридичних осіб, територіальних громад та держави. Законопроєктом передбачено переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки. Концентрація землі у власності визначена на рівні 15% області та 0,5% країни. Землі державної та комунальної власності будуть реалізовуватися на торгах. Стартова ціна продажу – нормативна грошова оцінка.

Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости