В Україні відзначають День писемності та мови

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні відзначають День писемності та мови
08:21, 08.11.19

В Україні щорічно 9 листопада відзначають День писемності та мови.

Хоча цей день не є державним вихідним, але з нагоди свята відбувається багато заходів. Ясна річ, основна увага спрямована на підростаюче покоління. Тож у школах країни проводяться різноманітні вікторини, конкурси-малюнки, театралізовані вистави, вечори-квести та покладання квітів до пам'ятника Нестору-літописцю.

Останнім часом все доросле населення, яке має бажання перевірити свій рівень знань Державної бере участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Це може бути будь-який пересічний громадянин. Декілька років поспіль це дуже популярно серед відомих людей, зокрема політиків. Цього року диктант відбудеться 8 листопада об 11 годині і результати його будуть відомі через декілька хвилин.

Окрім цього, 9 листопада для учнів закладів загальної середньої та професійної освіти відбудеться ХХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Конкурс проходить у чотири етапи: шкільний, районний/міській, обласний, підсумковий. Студенти вишів беруть участь у трьох етапах: у закладі вищої освіти, в обласному та підсумковому етапах.

Для курсантів закладів вищої військової освіти Збройних Сил України і ліцеїстів військових ліцеїв Конкурс проходить відповідно до наказу Міністерства оборони України.

Учасниками підсумкового етапу Конкурсу стають переможці попереднього етапу, які посіли 1-3 місця, у таких категоріях: учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти (27 учнів, по 3 особи в кожній паралелі); учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів фахової передвищої освіти (3 особи, незалежно від курсу); студенти закладів вищої освіти (3 особи, незалежно від курсу). Переможцям конкурсу, які посядуть перші місця в зазначених вище категоріях, призначатимуться стипендії президента України.

Довідка:

Вперше Міжнародний конкурс з української мови пройшов у 1999 році. Він носить ім'я Петра Яцика - канадського підприємця українського походження, мецената і філантропа, відомого своїм вагомим внеском у фінансування українознавства на Заході та в Україні.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости